4. Cultura Cucuteni

În acest episod povestesc despre cultura Cucuteni – cea mai avansată, cea mai cunoscută, și cea mai frumoasă din culturile Europei vechi, apogeul dezvoltării lor.

Hora de la Frumușica

Sursa: https://www.iseultandbloom.org/images/old-europe/05-hora.png

Consiliul zeițelor

Sursa: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/9d/CucuteniRitualStatues.jpg/600px-CucuteniRitualStatues.jpg

2 Comments

  1. > Nu orice cătun poate fi numit „oraș”.

    Am simțit o lipsă de rigoare la a cuvîntului „oraș” în acest episod. În cîteva locuri s-au invocat idei de genul „locul a fost locuit din… dar s-a transformat în oraș abia în …”. Ar fi cazul de adîncit în această definiție, zic.

    1. Scopul podcastului nu este, până la urmă, de a prezenta un studiu academic exhaustiv, ci o narațiune relativ ușoară și, preferabil, captivantă. Cum spun nu o dată (în podcast), sper că audierea lui va stârni ascultătorilor interesul și dorința să aprofundeze temele care îi interesează. Și, apropo, anume episodul 4 a generat, cred, cele mai multe căutări suplimentare de informație.

      Câd despre adâncit definiția în episodul publicat doi ani în urmă, e prea dificil. Spre deosebire de textele scrise, editarea conținutului audio solicită eforturi destul de mari. Fie fac inserturi suplimentare, care, din cauza unor condiții diferite de înregistrare, vor suna diferit, fie rescriu tot episodul, aceea ce nu se merită, cred (atâta timp cât nu există greșeli critice în el).

      Oricum, voi mai avea episoade pe teme urbane de-a lungul istoriei, poate revin atunci cu o definiție.

Leave a Reply